STADLER podpira združenje Freundeskreis Liweitari e.V.

Vključenost v družbo

Društvo Freundeskreis Liweitari iz kraja Kißlegg (občina v Ravensburgu) od leta 2013 podpira gradnjo in delovanje centra za poklicno usposabljanje Liweitari na obrobju mesta Natitingou v zahodnoafriški državi Benin. Društvo ponuja mladim, ne glede na narodnost, veroizpoved in socialno ozadje, možnost poklicnega usposabljanja za kvalificirane poklice po nemško-švicarskem modelu.

Trenutno je na voljo 88 učnih mest, njihovo število pa še narašča. Poleg vajeniških poklicev, kot so zidar, polimehanik in elektrikar, je zelo praktično in ekološko usmerjeno kmetijsko usposabljanje namenjeno predvsem mladim ženskam, ki se ne morejo redno šolati. Da bi jim zagotovili dobro poklicno izobrazbo, poleg ekološko/kmetijsko usmerjenih predmetov poučujejo tudi predmete, kot so higiena in konzerviranje hrane, pa tudi branje in pisanje ter osnove računanja.

Februarja 2022 bo program usposabljanja nudil tudi usposabljanje za šiviljo. Že zdaj je povpraševanje po tem usposabljanju večje od ponudbe.

Poleg tega podpiramo tudi osnovno šolo, ki jo obiskuje več kot 200 otrok.

Letos je podjetje STADLER s finančno donacijo podprlo ta čudovit projekt. S finančno podporo podjetja pripravniki in njihovi inštruktorji ob sodelovanju vaščanov v približno 20 km oddaljeni vasi brez zdravstvene oskrbe trenutno gradijo majhen zdravstveni center, ki bo nudil medicinsko oskrbo, ljudje pa bodo tam dobili tudi napotke glede zdravstvene oskrbe in higiene. 

Za več informacij obiščite spletno stran centra za usposabljanje: www.cflbenin.com.