Družba STADLER sodeluje z Reclay - sestrsko družbo podjetja RecycleMe za praktično recikliranje

Članki

Povezava različnih možnosti recikliranja in gradnje sortirnic

Mednarodno svetovalno podjetje RecycleMe in podjetje STADLER Anlagenbau GmbH sodelujeta in bosta odslej skupaj izvajala sortirne teste za ugotavljanje dejanske možnosti recikliranja embalaže - to sodelovanje predstavlja edinstveno zavezništvo v celotni verigi.

RecycleMe GmbH - podjetje skupine Raan Group, ki vključuje tudi podjetja skupine Reclay Group, ki delujejo na področju sistemov EPR - v ta namen uporablja nedavno odprti najsodobnejši testni center STADLER v Sloveniji. Tako lahko stranke RecycleMe preverijo, kako se njihova embalaža obnaša pri sortiranju v trenutnih in realnih pogojih. "S družbo STADLER smo pridobili globalno dejavnega in priznanega partnerja," je zadovoljna Sabrina Goebel, direktorica podjetja RecycleMe. "V novi sortirnici lahko strankam ponudimo teste sortiranja pod najboljšimi pogoji z najnovejšo tehnologijo in simuliramo obnašanje embalaže v praksi - in to s pomembnimi količinami. Na ta način bomo še povečali kakovost rezultatov pri analizi." 

Raziskava možnosti recikliranja embalaže v okviru kategorije izdelkov circulate°optimize je del svetovalne storitve podjetja RecycleMe, ki jo že uporabljajo številne stranke iz različnih panog. Ko podjetji RecycleMe in STADLER analizirata embalažo, stranke poleg kakovostnih in dobro utemeljenih poročil med pogovori o trendih prejmejo dodatna priporočila za ukrepanje od strokovnjakov podjetja RecycleMe s področja krožnega gospodarstva in recikliranja. Na ta način imajo proizvajalci in distributerji koristi od skupnega tržnega znanja obeh sodelujočih partnerjev.

Novega partnerstva se veseli tudi Willi Stadler, direktor in vodja družinskega podjetja. "Zelo se veselim skupnih projektov in spoznanj, ki jih bomo z njimi pridobili. Naši testni centri so opremljeni enako kot najsodobnejši sortirni obrati. Poleg tega imamo senzorsko tehnologijo, s katero lahko strankam podjetja RecycleMe ponudimo prilagojene rešitve." Tudi družba STADLER je prepričana, da takšno sodelovanje prinaša veliko koristi. "Kot eden izmed najbolj iskanih strokovnjakov na področju inženiringa vrhunskih obratov se vidimo kot pionirji v naši panogi - s sodelovanjem z inovativnim in močno povezanim podjetjem, kot je RecycleMe GmbH, smo pridobili pomemben vpogled v trenutni razvoj trga, kar nam bo koristilo pri prihodnjih projektih."

Oba sodelujoča partnerja se zavzemata za trajnostno krožno gospodarstvo.