Novi transportni trak STADLER PX dviguje raven čistosti pri razvrščanju s senzorji

Članki

Novi pospeševalni transportni trak STADLER PX združuje najboljše lastnosti transportnih trakov BB in DB za razvrščanje z optičnimi senzorji in dviguje raven čistosti

Novi pospeševalni transportni trak STADLER PX izpolnjuje zahteve po večji prepustnosti pri avtomatskem razvrščanju s senzorji, ki omogoča hitrejše delovanje. Za dosego želenega rezultata je STADLER združil najboljše lastnosti svojih priljubljenih transportnih trakov BB in DB ter izkoristil priložnost za uvedbo številnih izboljšav. Med njimi je nov stabilizator, ki zagotavlja stalno kakovost sortiranja lahkih materialov pri višjih hitrostih, kar zagotavlja odlično čistost izhodnega materiala.

"Pri podjetju STADLER smo vedno zelo pozorni na potrebe naših strank. Neprestano iščemo načine, kako se odzvati na njihove potrebe z izboljšanjem naših izdelkov ali razvojem novih," pojasnjuje Corinna König, vodja skupine za management izdelkov. "Ugotovili smo, da pri projektih strank vse pogosteje kombiniramo naše transportne trakove BB in DB, da bi dosegli želeni rezultat, zato smo razvili transportni trak PX, ki združuje najboljše lastnosti vsakega od njih v enem samem transportnem traku. To pomeni, da imajo naše stranke zdaj le en element, ki ga morajo upravljati in vzdrževati, kar poenostavlja delovanje njihove sortirne linije in zmanjšuje stroške. Šli pa smo še dlje, saj smo znatno povečali hitrost traku, tudi pri lahkih materialih, tako da lahko stranke povečajo svojo prepustnost z enim samim strojem - in lahko računajo z visoko stopnjo čistosti."

Italijansko podjetje Irigom Srl je v svoji sortirnici SSF (Secondary Solid Fuel), ki je namenjena ločevanju in predelavi vseh kakovostnih materialov iz vhodnih plastičnih odpadkov, namestilo 6 transportnih trakov PX. Pridobljeni PET, PE-LD in PP materiali se pošljejo v recikliranje, preostanek pa se uporabi za proizvodnjo visokokakovostnih sekundarnih goriv. Transportni trakovi delujejo že tri mesece in razvrščajo materiale PET, PE-LD in PP za predelavo, kovine in PVC se odstrani iz procesa. Stefano Montanaro, generalni direktor podjetja Irigom, je navdušen nad rezultati: "PX deluje zelo dobro. Velika hitrost do 4,5 m/s nam omogoča, da znatno povečamo skupni vnos materiala in kljub temu dobimo zelo kakovosten izhodni material."

 

Višji pretok z odlično čistostjo izhodnih frakcij

Novi transportni trak PX ima trdno konstrukcijo in dolgo življenjsko dobo, prav tako kot njegova predhodnika, model BB in DB. Ima režo za namestitev senzorja pod trakom in je enostavno združljiv s senzorji NIR in EM različnih proizvajalcev. Hitrost traku je od 3,2 m/s do 4,5 m/s in ga je mogoče opremiti z dvema motorjema, da se zagotovi potreben navor pri zahtevani hitrosti. Glavni boben je na voljo v dveh premerih: 125 mm in 220 mm za najboljše ločevanje materiala.

Tok materiala na transportnem traku se pospeši in uravnava, tako da lahko senzorji, ki so vgrajeni v režo, natančno pri vseh hitrostih zaznajo material na transportnem traku. Opcijski stabilizator dodatno izboljša učinkovitost, saj s pomočjo zračnega toka optimizira položaj materiala na traku. Rezultat je večja prepustnost ob dosledno visoki kakovosti sortiranja in višji stopnji čistosti izpihane frakcije - tudi pri največji hitrosti z lahkimi materiali, kot sta papir ali folija.

 

Kompaktne dimenzije za lažji transport

Prednost naprave PX so kompaktne dimenzije, kar omogoča lažji transport. Okvir z že nameščenim trakom je mogoče razdeliti na tri ali štiri dele, odvisno od dolžine transportnega traku. Za transport jih je dele mogoče zložiti na kup, na kraju samem pa jih je enostavno sestaviti. Tudi model z najširšim, 2900-milimetrskim trakom je mogoče naložiti na standardne tovornjake ali v zabojnike, kar zmanjša tudi stroške transporta.